Банкеръ Daily

Новини

Нона Караджова дава старт на „Зелена олимпиада“

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова ще даде старт на bdquo;Зелена олимпиадаldquo; от 11часа в Първа английска езикова гимназия. Инициативата се провежда от образователния портал Академика БГ в партньорство с WWF.


bdquo;Зелена олимпиадаldquo; има за цел да повиши знанията на учениците за опазването на околната среда и да изгради у тях екологична култура. Тя ще се проведе изцяло онлайн, като за целта е изработен специален сайт ndash; zelenaolimpiada.bg. В него освен интересни факти за природата има и тестове на екотематика, предназначени за ученици от 1-ви до 12-и клас от цялата страна в три възрастови групи ndash; за начален, среден и горен курс. Участникът се регистрира в сайта, като посочи име, клас, училище и град. Всеки онлайн тест съдържа по 10 въпроса, като 9 са с посочени отговори, а десетият въпрос е отворен. Когато отговарят на него, участниците трябва да изложат своя собствена теза.


Първенците във всяка възрастова група ще получат награди, осигурени от генералния спонсор на инициативата GLOBUL. Ще бъде излъчена и специална награда на министъра на околната среда и водите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във