Банкеръ Daily

Новини

Ню Йорк идва на гости в Бургас … с музика и филм

Истински истории от Източния бряг на САЩ ще бъдат представени чрез звук и картина на Източния български бряг. Музиката на Ню Йорк ще звучи в Бургас на 26 септември, съобщиха от общината. Зрителите ще чуят автентичното джаз послание на Чад Левковиц Браун (саксофон), Мартин Дойкин (бас), Милен Кукошаров (пиано) и Митко Димитров (барабани).


Веднага след концерта ще бъде прожектиран филмът Без Граници - Истински истории от САЩ (Ню Йорк).


Двете събития, които община Бургас представя на бургазлии, са част от проекта БЕЗ ГРАНИЦИ, в който има много (но не само) музика. Той използва езика на фотографията, видеото и текста, за да разказва историите на български музиканти, които живеят и творят някъде по света - Барселона, Цюрих, Лондон, Чикаго и къде ли не. Това е мащабен проект, който протича в няколко етапа - от пътуването, срещите, разговорите и фотосесиите, през концертите там и тук, до изложбите и прожекциите.


БЕЗ ГРАНИЦИ дава възможност на публиката да се срещне със значими български музиканти, които не са в България, а са се озовали там, където тяхната музика ги е отвела. Това е едно емоционално пътуване във всички посоки, но преди всичко - пътуване към душата.


Автор на проекта е фотографката Блага Димитрова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във