Банкеръ Daily

Новини

НИКОЛАЙ ВАСИЛЕВ РАЗЯСНЯВА ВЪВ ВАРНА ОП АДМИНИСТРАТИВЕН КАПАЦИТЕТ

На 16 и 17 юни 2008 г. министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще посети Варна по повод провеждането на информационни дни по Оперативната програма „Административен капацитет” (ОПАК), съобщиха от МДААР.
В понеделник, 16 юни, от 11.00 часа в зала „Ривиера” на хотел „Ривиера бийч” (комплекс „Ривиера”) министър Василев ще открие информационен ден за новите процедури по ОПАК, насочени към структурите на държавната администрация. След официалното откриване, от 11.30 часа, е предвидена пресконференция за представителите на медиите. Информационният ден ще продължи с презентации на експертите от Управляващия орган на програмата, по време на които те ще запознаят потенциалните бенефициенти с условията за кандидатстване.
Програмата на министър Василев продължава с посещение на Варненската търговска гимназия „Г. С. Раковски” (бул. „Княз Борис І” №55) от 13.00 часа. Той ще посети училището, за да връчи на директора Мариана Михайлова сертификат за предоставяне на 6 нови компютърни конфигурации. Основен инициатор на събитието е десетокласникът Димитър Димитров, който през март т.г. зае поста на министър на държавната администрация в рамките на инициативата „Мениджър за един ден”.
Във вторник, 17 юни 2008 г., от 11.00 часа в Семинарна зала на хотел „Ривиера бийч” (комплекс „Ривиера”) министър Василев ще открие информационен ден за новите процедури по ОПАК, насочени към структурите на съдебната система. След официалното откриване, от 11.30 часа, е предвидена пресконференция за представителите на медиите. На информационния ден представителите на съдебната власт ще могат да се запознаят с механизмите за кандидатстване по новите открити процедури по ОПАК.
Програмата на министър Василев продължава с посещение на офиса на Националната агенция за приходите във Варна (ул. „Осми приморски полк” №128), където от 13.00 часа заедно с изпълнителния директор на НАП Мария Мургина ще дадат официалния старт на система за управление на административното обслужване на чакащи клиенти. По време на събитието ще бъде демонстрирана функционалността на системата и ще бъдат представени очакваните резултати от внедряването й.
По-късно през деня, в 14.30 часа, в с. Ягнило, общ. Ветрино, ще се проведе официална церемония по поставянето на нови входно-изходни табели на селището, изработени на кирилица и на латиница съгласно правилата за транслитерация. Табелите са дарени от МДААР като инициативата е част от мерките за популяризиране на проекта „Разбираема България” на министерството и Института за български език при БАН. Събитието ще се състои на входа към населеното място откъм с. Белоградец.

Facebook logo
Бъдете с нас и във