Банкеръ Daily

Новини

Николай Николов стана асоцииран партньор в Expat Capital

10.09.2012 / Съобщения


От септември 2012 г. Николай Николов е част от екипа на Експат Капитал (Expat Capital) като асоцииран партньор, съобщиха от компанията. Той ще допринесе за по-големите сделки за дялово инвестиране и ще засили опита и експертизата на компанията в телекомуникационния, енергийния и ИТ сектора, става ясно от уведомлението.


Преди да се присъедини към Експат Николай Николов участва в създаването и развитието на редица стартиращи компании. От 2008 г. като основател и мениджър на Island Renewable той се фокусира върху изграждането, финансирането и разработването на проекти за възобновяеми енергийни източници в Източна Европа. Експертът е бивш изпълнителен директор на Мобилтел АД, като през 2004 г. той ръководи ливъридж изкупуване на компанията от голяма група известни частни инвеститори, сред които Citigroup Venture Capital, ABN Amro Capital и Sandler Capital, на обща стойност от 1.2 млрд. евро. По-късно, през 2005 г., Мобилтел е продаден на Telekom Austria за 1.6 млрд. евро (Enterprise Value). Николов е бивш заместник-министър на транспорта и съобщенията, бивш депутат и председател на съвета на директорите на БТК.


Николай Николов е член на бордовете на няколко малки технологични компании, както и председател на Надзорния съвет на Българската ветроенергийна асоциация. Той е и в Борда на настоятелството на Американския университет в България, където е завършил икономика и бизнес администрация.


Експат Капитал е една от най-големите независими инвестиционни и асет мениджмънт компании в България.


Базирана в центъра на София, компанията предлага услуги в сферата на управлението на активи и финансовото консултиране. Притежаваме и лицензирано управляващо дружество - Експат асет мениджмънт, с няколко фонда и редица индивидуални портфейли на избрана група клиенти. Активите под управление в Експат са над 50 млн. лева.


Експат е член на Международната търговска камара, както и на американската търговска камара в България.

Facebook logo
Бъдете с нас и във