Банкеръ Daily

Новини

Николай Младенов: Действията на сирийските власти са абсолютно неприемливи

„Безпрецедентна и ужасяваща е агресията, която упражняват сирийските власти върху собствения си народ. Не един са случаите на насилия, убийства, хиляди хора са арестувани при протестите срещу режима. Това заявява министърът на външните работи Николай Младенов в официално становище във връзка с офанзивата на сирийската армия срещу мирни граждани в Хама и други сирийски градове.
България, както и всички страни от Европейския съюз, категорично осъжда това насилие и твърдо апелира то веднага да спре. Очакваме и ясната осъдителна реакция на Арабската лига, на съседните на Сирия държави, които не могат да останат безучастни към трагичните събития в страната, посочва ооще Младенов.
Сирийското общество има достатъчно сили да преодолее различията и да тръгне по пътя на истински диалог между управляващи и опозиция. България винаги е изразявала готовността си да помага за осъществяването на този диалог, който да обедини обществото в определянето на бъдещето и да изключи всякаква употреба на сила”, се казва още в становището на българския външен министър.

Facebook logo
Бъдете с нас и във