Банкеръ Daily

Новини

НЯМА ПРИЧИНА ГАЛЕВИ ДА БЪДАТ ЗАДЪРЖАНИ ОТНОВО, СМЯТА ТЕХНИЯТ АДВОКАТ

Според мен представянето на господин Галев на изборите е изключително добро, заяви пред БТВ адвокатът на Пламен Галев, Менко Менков.
Ще изчакаме произнасяне на Върховния касационен съд по повдигнатия спор за подсъдност между съдилищата в Кюстендил и София и каквото реши Върховния касационен съд. Този съд ще започне разглеждане на делото, като в момента сме в процедура на разпоредително заседание за предаване обвиняемите на съд, тоест ако съдията-докладчик реши да насрочи делото за разглеждане в открито съдебно заседание, ще имаме насрочена дата за разглеждане на делото и ще започне същинският наказателен съдебен процес.
Другата възможност, която съдията-докладчик има е, ако открие съществени нарушения на процесуалните правила, допуснати на досъдебното производство, да върне делото за доразследване на прокуратурата, обясни Менков.
Не смятам за възможно едно повторно задържане, каза още адвокатът на Галев. Моите клиенти имат мярка за неотклонение, която изпълняват и когато бъдат призовани от органите, ще съдействат и винаги ще се явяват; няма абсолютно никаква причина да бъдат задържани отново. Те нямат никакви намерения нито да се укриват, нито по някакъв начин да възпрепятстват правосъдието. Имаше много спекулации от този род преди пускането им – като виждате, те са си тук- на територията на България, постоянно комуникират с представителите на медиите, стоят си в центъра на Дупница…, заяви Менко Менков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във