Банкеръ Daily

Новини

НЯМА ДА ВДИГАТ ЦЕНАТА НА ПАРНОТО ВЪВ ВАРНА

Далкия България няма да увеличава цената на топлинната енергия във Варна въпреки повишението на природния газ от 1 октомври. Абонатите на Топлофикация Варна ЕАД ще продължат да заплащат парното по цените, по които са плащали до момента.
Далкия се фокусира върху изпълнение на дългосрочните си планове за инвестиции в подобряване на енергийната ефективност и развитието на местния ТЕЦ като подновяване на част от топлопреносната мрежа и абонатните станции, пускането на нови инсталации и привличане на нови клиенти. Според ръководството на компанията, подобряването на енергийната ефективност на дружеството като цяло ще намали влиянието на цената на природния газ върху цената на парното за крайния потребител.
Далкия Интернешънъл е собственост на Veolia Environnement и Electricite de France. Сред основните дейности на компанията са доставка и преобразуване на енергия, управление на енергийни съоръжения, комплексно управление на сгради. Още от създаването й компанията се фокусира върху оптимизиране на техническите, финансовите и екологичните показатели на работа на енергийни съоръжения, които управлява от името на местните власти и бизнеса. За компанията работят 48 789 души в 38 държави. За 2006 г. годишният управляван оборот на Далкия в световен мащаб възлиза на 6,9 млрд. евро.

Facebook logo
Бъдете с нас и във