Банкеръ Daily

Новини

Няма да има скок в цената на хляба, увери Греков

Земеделският министър проф. Димитър Греков обяви, че цената на хляба ще се увеличава плавно, но на този етап няма основания за скок в цените.nbsp;


Няма причина да се притесняваме за цената на хляба след Нова година, обясни земеделският министър проф. Димитър Греков. По думите му насъщният може да поскъпне незначително, но не в близките месеци. Няма основания цената на хляба да се повишава - нито е поскъпнал токът, нито са се увеличили други разходи. Най-голямата част в калкулацията при цената на хляба е стойността на пшеницата, а тя не се е повишила, напротив, понижила се е, каза министърът.


Греков и неговият екип дариха над 150 килограма риба на дома за сираци на отец Иван в Нови хан. Министърът изрази надежда дарената храна да допринесе за уюта в приюта. Това е малък жест, но смятам, че ще бъде последван от други държавни институции и фирми, каза министърът. Греков допълни, че ведомството му ще осигури 250 кубика дърва за зимата на приюта.


Отец Иван за пореден път помоли за помощ всички, които имат възможност, да осигурят храна и работа за хората от приюта. Трябват ни месни и рибни консерви, перилни препарати, компоти, грах, зелен боб - това е по кът. Другото сме го събрали вече, не мога да се оплача. Борим се да оцеляваме и го правим години наред, каза отецът.


Министър Греков призова да се купува и тази година повече българска риба, защото тя е с добро качество и по този начин се стимулират родните производители.

Facebook logo
Бъдете с нас и във