Банкеръ Daily

Новини

Независими депутати внесоха кандидатурата на Гугушева за конституционен съдия

Независимите депутати Димитър Карбов, Валентин Николов и Огнян Тетимов внесоха в Народното събрание кандидатурата на Галя Гугушева, номинирана от СДС, за съдия в Конституционния съд.


Кандидатурата на Гугушева е надпартийна. Предлагаме кандидат с безупречен професионализъм, заяви на брифинг в парламента Карбов.


Лично председателят на СДС Емил Кабаиванов пое политическата отговорност за излъчването на кандидатурата на Гугушева, поясни Валентин Николов.bdquo;Аз лично се срамувам като човек, не като народен представител, да правим всичко възможно да окепазяваме всеки един кандидат. Ние сме пред сериозна криза в Конституционния съд. Ако трябва да бъдем национално отговорни политици, ние трябва да сложим край на тази криза и този съд трябва да заработиrdquo;, заяви още Николов.


Отказът на народните представители на СДС да внесат новата номинация на сините принуди ръководството на партията да подпише споразумение със Сдружение bdquo;Патриотrdquo;, част от което са и тримата независими депутати, за бъдещи законодателни инициативи в 41-ото Народно събрание.


По-рано днес изключеният от СДС Ваньо Шарков заяви, че на тримата независими са им обещали да бъдат водачи на листи в предстоящите избори. Казват кои трима ще бъдат водачи на три листи, дават им да внасят кандидатура, взимат им субсидията. Ето това е - сделчици. Жалко е, че СДС се превърна в изтривалкаrdquo;, категоричен бе Шарков.


Независимите депутатите квалифицираха изказването на Шарков като несериозно. Те декларираха, че въобще не са обсъждали бъдещите депутатски листи по време на вчерашната среща с ръководството на СДС.


Валентин Николов, Димитър Карбов и Огнян Тетимов все пак признаха, че ще заявят своята принадлежност към СДС и ще пренасочат субсидията към синята партията. По този начин те потвърдиха думите на Шарков за сделка между независимите депутати и ръководството на СДС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във