Банкеръ Daily

Новини

Невена Богоева е първият член на RICS у нас със специалност оценител на недвижимости

Невена Богоева, мениджър ключови клиенти, оценки и пазарни анализи в Colliers International, бе официално сертифицирана към Кралския институт на сертифицираните консултанти в областта на недвижимостите (Royal Institution of Chartered Surveyors, RICS), съобщиха от компанията. С това тя стана първата жена в България, квалифицирана според високите стандарти на институцията, и първият член на RICS в страната със специалност оценител.
Сертификатът от RICS представлява международно призната гаранция за професионализма на Богоева. Квалификацията предоставя сигурност на клиентите, че в работата по техните проекти се използва последователен и надежден оценителски подход, прилагат се най-добрите световни практики в професията, спазват се стриктни правила, указания и етични стандарти.
RICS специалистите предоставят най-високо качество на консултантските услуги по отношение на недвижима собственост и строителство в различни сфери и области. Вярвам, че освен сериозна крачка в професионалното ми развитие, статутът ми на MRICS (Member of RICS) е сериозно предимство за Colliers International в България, тъй като гарантира на клиентите, че получават висококачествена услуга според световните стандарти, коментира Невена Богоева.
Поздравявам Богоева за придобитата квалификация. Вярвам, че сертифицирането към RICS на член на екипа на Colliers International, България предоставя допълнителни предимства за компанията по две основни причини. Първо, по този начин Colliers International официално отговаря на високите критерии за предоставяне на оценителска услуга, установени от RICS. Второ, дава възможност на компанията да се включва в нови международни проекти, при които участието на сертифициран оценител е основно изискване, каза Атанас Гаров, изпълнителен директор на Colliers International, България.
Невена Богоева се присъединява към Colliers International през 2005 година. Работи по задания на консултантската компания в България, Великобритания, Литва, Унгария и Хърватска. У нас участва в проекти по предоставяне на оценителски и консултантски услуги на клиенти като Бизнес Парк София, Резиденшъл Парк София, Shell България и посолствата на Великобритания, Швеция, Унгария и САЩ.

За RICS:
RICS е водещата организация в световен мащаб за професионалисти в областта на недвижимите имоти и строителството. В нея членуват над 146 хил. специалисти, които работят в 146 държави по света. В България, освен Богоева, още шест професионалисти от сектора на недвижимите имоти са сертифицирани към RICS.

За Colliers International:
Colliers International е сдружение между независими компании за недвижими имоти със самостоятелно управление. В световен мащаб Colliers притежава 294 офиса в 61 страни и разполага с над 12 700 висококвалифицирани професионалисти. Компанията управлява имоти с обща площ от 90 млн. кв. метра.
В България компанията работи от 1991 г. и е безспорен лидер на пазара на услуги в областта на недвижимите имоти. Понастоящем Colliers International в България представлява някои от най-иновативните и професионално планирани проекти във всички сегменти на пазара, включително офиси и бизнес паркове, търговски, логистични и индустриални площи, жилищни и ваканционни имоти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във