Банкеръ Weekly

Новини

Нетаняху готов с коалиционното правителство

Израелският премиер Бенямин Нетаняху е готов да представи днес дългоочакваното коалиционно правителство, съобщава АФП. То ще положи клетва само няколко дни преди посещението на американския президент Барак Обама в страната.


След близо 40 дни на интензивни преговори с потенциални партньори, Нетаняху се очаква да обяви по-късно днес подробностите около продължилите 11 часа разговори между неговия съюз bdquo;Ликуд-Наш, центристката bdquo;Йеш Атидrdquo; и крайно дясната еврейска партия Еврейски дом.


Има правителство съобщи говорителката на Ликуд Нога Кац. Лидерът на партията bdquo;Йеш Атидrdquo; Яир Лапид обяви на страницата си в социалната мрежа Фейсбук, че е много вероятно подписването на коалицията да се случи още днес.


В началото на другата седмица ще се проведе клетвата на новото правителство. Очаква се церемонията да бъде насрочена за понеделник, само два дни преди визитата на Обама в Израел.


Нетаняху беше под огромно напрежение да обяви състава на новото правителство преди крайния срок на 16 март. То трябва да бъде съставено от най-малко 61 члена на алианса на Нетаняху от общо 120-места в Кнесета.

Facebook logo
Бъдете с нас и във