Банкеръ Daily

Новини

Неотложно е изграждането на втора връзка на Стара Загора с АМ Тракия

Аргументите за неотложно изграждане на връзка (западен подход) на Стара Загора с автомагистрала Тракия са изложили пред министър Росен Плевнелиев кметът на Община Стара Загора проф. Светлин Танчев, областният управител Йордан Николов, заместник-кметът проф. Димитър Динев. Това става ясно от информация от общинския пресцентър. В срещата в Министерството на регионалното развитие и благоустройството са участвали и депутатите от ГЕРБ Недялко Недялков, Живко Тодоров, Иван Колев и Нели Калнева и от ДСБ – Иван Иванов. От страна на министерството са присъствали и заместник-министрите Георги Прегьов и Екатерина Захариева, а също и експерти от Национална агенция Пътна инфраструктура.
На срещата бе изразена политическа воля за намиране начин за реализирането на исканата от нас връзка с магистралата. Тази връзка е самостоятелен от магистралата и належащ проект, искане на целия град. На срещата получихме и високата оценка на министъра за темповете на развитие на Стара Загора и региона, информира проф. Танчев.
От началото на следващата седмица започват срещи на ниво експерти и консултанти за уточняване на подробностите около проекта за изграждането на връзката на Стара Загора с магистралата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във