Банкеръ Daily

Новини

Нелегална нарколаборатория бе разбита при международна полицейска операция

Сръбските полицаи разкриха нелегална нарколаборатория в с. Радейна, община Цариброд, близо до границата с България, съобщиха от МВР.
Операцията е осъществена от служители на сръбските полицейски служби и ГД Борба с организираната престъпност- МВР.
В момент на производство на амфетамин са заловени членове на организираната престъпна група. Сред задържаните са българският гражданин Б.К. и собственикът на къщата, в която била изградена лабораторията, В.Г. Той притежава българско и сръбско гражданство. От пригодените за производството на синтетична дрога помещения са иззети амфетамин-субстанция, предназначена за българския пазар, прекурсори и химикали за производството му, както и лабораторно оборудване.
Успешната акция е реализирана след подадена от българските спецполицаи към сръбските им колеги информация и последвалите паралелни разследвания в двете държави.
Б.К., който е известен в престъпните среди с опита и познанията си в производството на синтетични наркотични вещества, бил ангажиран от престъпната групировка, за да извършва синтеза на амфетамин. Той е неколкократно задържан и осъждан за незаконно производство и трафик на синтетични наркотици. През януари м.г. е задържан при наркосделка с 5.3 кг
амфетамин. При разследването тогава от дома му са иззети химикали и лабораторно оборудване за производство на синтетични наркотици, посочват от МВР.

Facebook logo
Бъдете с нас и във