Банкеръ Daily

Новини

НЕФ Телеком България излезе от БТК

НЕФ Телеком България ЕАД продало 271 423 451 броя акции, представляващи 93.9946% от капитала на Българска телекомуникационна компания АД - София (5BT), съобщиха от телекома. По този начин акционерът е излязъл от тази си инвестиция.


Вива Телеком България придобива 93.99-процентен дял от акциите на Българска телекомуникационна компания АД (БТК), след като бяха получени съответните одобрения от страна на Европейската комисия и други регулаторни органи.


Това става факт след одобрението на цялостната схема за преструктурирането на Групата на БТК, в резултат на което свързани с VTB Capital plc (VTB) и Корпоративна търговска банка АД (КТБ) фирми придобиват мажоритарно дялово участие в преструктурираната група. Сделката доведе до намаляване на общия дълг на Групата от около 1.7 млрд. евро до 588 млн. евро посредством изплащане на дълга, преобразуване в акции и отписване на останалата част от дълга. Сделката вече беше одобрена официално и от Европейската комисия.


От 12 ноември промените в договора за заем и свързаните с него документи, одобрени от извънредното общо събрание на акционерите на БТК на 8 октомври 2012 г., влязоха в сила, включително и обезпечението, предоставено от БТК Нет ЕООД, дъщерно дружество на БТК, под формата на залог върху търговското си предприятие.

Facebook logo
Бъдете с нас и във