Банкеръ Daily

Новини

НЕ МОЖЕ ДА НАМАЛИМ ДДС ПРЕЗ ТАЗИ ГОДИНА, ЗАЯВИ СТАНИШЕВ

Общ е феноменът на поскъпването на храните в световен мащаб. Тенденцията у нас за първите 4 месеца на тази година е плавно намаляване на инфлацията в сравнение с миналата, заяви министър-председателят Сергей Станишев пред журналисти след учредителното заседание на Организационния комитет по подготовката на честванията на 100-годишнината от Независимостта на България.
Правителството внимателно наблюдава тези процеси, водят се разговори за евентуалните мерки по отношение на повишаването на цените на тока и храните у нас, подчерта премиерът. Той увери, че правителството ще търси в рамките на правомощията си всички възможности за гарантиране на стабилността на доходите на хората и тяхното нарастване.
В рамките на тази година трудно може да се мисли за намаляване на ДДС, посочи премиерът в отговор на друг журналистически въпрос. Според него, всяка икономическа мярка трябва да бъде много внимателно премислена и съобразена с постъпленията в държавния бюджет. Сега не е моментът да се води тази дискусия, допълни той.
По транспониране на европейското законодателство България е на второ място сред страните в ЕС, подчерта министър-председателят, помолен да коментира възможността страната ни да бъде санкционирана заради въвеждането на спешния телефон 112. България има достатъчно време да реагира и да изпълни всички ангажименти, преди да й бъдат наложени каквито и да е наказателни мерки, категоричен бе Сергей Станишев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във