Банкеръ Daily

Новини

НДСВ СЕ ГОТВИ СЕ ГОТВИ ЗА СЕРИОЗНА ПРЕДИЗБОРНА КАМПАНИЯ

Четвъртият редовен конгрес на НДСВ, който ще се проведе на 18 октомври в Габрово, ще е официалното начало на предизборната кампания на партията, съобщи във вторник говорителят на царистите Станимир Илчев.
Броят на делегатите, които ще присъстват е 1200, 300 от тях са на възраст под 35 години, а над 600 са предприемачи, обясни Христина Христова в качеството си на председател на щаба за подготовка на конгреса. Освен тях на висшия партиен форум са поканени над 500 български и чуждестранни гости. Участието си е потвърдила и еврокомисар Миглена Кунева както и девет други комисари, които са в групата на либералите в Европейската комисия.
По време на конгреса ще бъде представен отчет за дейността на НДСВ, ще бъдат направени предложения за промени в устава на партията и ще бъде приет т.нар. предизборен манифест, който ще залегне в основата на предизборната платформа на царистите. Освен това ще бъдат приети и три резолюции: за реформата в областта на вътрешната сигурност, за ограничаване на купуването на гласове и за мерките, които ще бъдат взети, за да се предотврати евентуална икономическа криза в страната.
Членовете на политическия съвет няма да могат да заемат министерски постове, както и досега, но лидерът Симеон Сакскобургготски запазва квотата си при избирането на членовете на ръководния партиен орган.

Facebook logo
Бъдете с нас и във