Банкеръ Daily

Новини

Наследникът на Минко Герджиков ясен до дни

През следващата седмица ще стане ясно предложението на столичният градоначалник Йорданка Фандъкова за нов заместник-кмет по финансите, който да заеме опразнения от Минко Герджиков пост. По думите й освен общински служители за ключовата позиция ще се търсят и кандидатури на външни експерти и авторитетни специалисти във финансовата сфера.
В публичното пространство обаче вече се появиха слухова за вероятните имена, на които може да заложи Фандъкова. Един от тях например праща в доскорошното кресло на Герджиков финансистът Мартин Заимов, който сега е заместник-председател на местния парламент от квотата на софийското обединение на СДС и ДСБ - Алианс за София. Заимов беше и кандидат за кмет на столицата на изборите през 2007 година. Другият възможен кандидат е шефът на общинската дирекция Финанси Марияна Симеонова. Възможно е също така новият заместник-кмет да дойде от някоя районна администрация. Нищо чудно обаче, в крайна сметка да се заложи на външен човек, който да се приеме като компромисна фигура от всички политически партии на Московска 33.
След като Йорданка Фандъкова прие оставката на Минко Герджиков преди седмица, изпълняващ длъжността финансите №1 на столицата е заместник-кметът по екологията Мария Бояджийска.

Facebook logo
Бъдете с нас и във