Банкеръ Daily

Новини

Наско Сираков и Делян Пеевски "спорят" за собствеността на "Левски"

Футболната легенда Наско Сираков и депутата от ДПС Делян Пеевски са основните фаворити за нов мажоритарен собственик на "Левски". Доскорошният финансов благодетел на "синия" клуб Васил Божков откри анкета във Фейсбук, в която Сираков и Пеевски са убедителни лидери.

Към 12:00 часа Наско Сираков е получил най-много гласове от потребителите във Фейсбук - около 12 700. На второ място е Делян Пеевски с около 7 600 гласа. След тях се нарежда министър-председателят Бойко Борисов с малко над 1000 гласа, на когото бяха джиросани акциите на клуба, но премиерът категорично ги отхвърли.

Не е тайна, че голяма част от гласовете за Делян Пеевски идват от поддръжници на големия враг на "сините" - ЦСКА. Преди два дни стана ясно, че Пеевски през своята фирма "Интръст" е дарил 500 000 лева на "Левски", като дарението в крайна сметка бе прието, въпреки неодобрението на втория най-голям акционер в клуба - Тръст "Синя България.

Въпреки това се очаква, че огромната фенска маса на "Левски" ще осигури победата на Наско Сираков в анкетата. Гласуването във Фейсбук ще продължи до 10 часа на 22 май, след което бизнесменът ще обяви какъв ще бъде следващият му ход във връзка с акциите на клуба.

През изминалия ден (20 май) се състоя заседание на Управителния съвет на "Левски", след което стана ясно, че "сините" се подготвят за общо събрание през юли, на което да се реши казуса със собствеността на клуба (подробности вижте тук).

Facebook logo
Бъдете с нас и във