Банкеръ Daily

Новини

НАПАДАТЕЛЯТ НА ЧУШКАТА ОСТАВА В АРЕСТА

Варненският окръжен съд остави в ареста 33 годишният Валентин Вълков, обвиняем за опита за убийство на Ангел Стоянов, като отказа да замени мярката му за неотклонение с по-лека.
Ангел Стоянов по прякор Чушката беше намушкан с нож в гърдите на 19 май тази година пред заведение в центъра на Варна. Пострадалият е отведен в Спешния център лично от Валентин Вълков, където е приет в шокова зала със забития в гърдите му нож. След лекарска намеса животът му е спасен.
Съдът не намери сериозни основания и не получи доказателства, които да променят обоснования му извод, че Валентин е извършител на деянието, за което му е повдигнато обвинение. По делото са събрани достатъчно гласни, писмени доказателства и разпити, които потвърждават извода на съда. Прокуратурата е поискала и вече е получила удължаване на срока на разследването.
Престъплението е тежко по смисъла на закона и наказанието, което се предвижда за него е затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор, или доживотен без право на замяна. Освен с тежестта на наказанието съдът се съобрази и със съдебното минало на Вълков, който е излежал 2 годишна присъда за друго престъпление от общ характер. Ако бъде на свобода Валентин не само може да се укрие от органите на предварителното производство, но и да повлияе върху свидетели.

Facebook logo
Бъдете с нас и във