Банкеръ Daily

Новини

НАП ще се шири в по-голяма сграда, а в Агенцията за приватизация ще падат глави

Местят сградата на Национална агенция приходи (НАП) в тази на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК). Това се налага, тъй като Министерството на икономиката и енергетиката е с орязан бюджет и има финансови затруднения, каза ресорният министър Драгомир Стойнев.


В Министерски съвет вече е внесен устройствен план, който трябва да бъде приет и касае служителите, които ще трябва да разменят сградите, в които работят.


При размяната им НАП ще може да посреща подобаващо хората, които плащат едни от най-големите данъци в страната, мотивира решението си Стойнев.


Освен това в Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол ще се наложат съкращения. По думите на Стойнев те ще бъдат 8 на сто и ще бъдат закрити длъжности, които в момента никой не заема. Грубо около 40 позиции ще бъдат овакантени, за да се пребори недоимъка в Министерството на икономиката и енергетиката.


Към момента там работят 105 души, а министъра припомни, че последната по-значима сделка на Агенцията за приватизации е раздържавяването на Булгартабак.


nbsp;


Петър Петров

Facebook logo
Бъдете с нас и във