Банкеръ Daily

Новини

НАП продава 1200 огнестрелни и газови оръжия

Столичната НАП продава на търг с тайно наддаване повече от 1200 огнестрелни и газови оръжия, съобщи приходната агенция. В списъка на предлаганите вещи са включени както оръжия, предназначени за колекционери, така и употребявани пистолети, карабини, пушки и пълнители за тях, чиито основни функции могат да бъдат възстановени. Продават се и оръжия, които могат да се използват само за резервни части. В самостоятелна група са обособени оръжията с възможна двойна употреба ndash; авиационни оръдия и гранатомет. Една част от предлаганите вещи са изоставени от собствениците си след изтичане срока на техните разрешения. Други са отнети в полза на държавата от съдебните органи и също подлежат на публична продан.


На търг са изнесени общо 1340 изделия, които са разделени в единадесет групи. Най-голяма е бройката на ловните пушки, автомати и карабини ndash; над 1000. Повече от половината от предлаганите около 200 броя пистолети са газови. В списъка са включени и около стотина пълнители.


В групите на оръжията, разрешени за колекциониране има пистолети Валтер и Щаер, картечни пистолети Шпагин и Судаев, карабини Манлихер, Щаер-Манлихер, ZKK и други. По-голяма част от колекционерските оръжия са с изправни механизми. Сред вещите, чиито основни функции могат да бъдат възстановени, са пистолети ЧЗ-М-27, АР-Браунинг, Зауер, Блоу Компакт, Адлер 2003, ловни пушки и карабини Браунинг, ИЖ, Тула, Симсон, Берета, Збройовка, Круп, Мазалат, и др., като повечето от тях са в добро състояние, а други са напълно изправни.


Оглед на продаваното оръжие може да се направи от 10 до 14 септември в складовата база на МВР на ул. bdquo;Кукушrdquo; №1в София.


Кандидат-купувачите могат да участват за една или повече групи, като предложенията за участие в търга се представят за всяка група вещи поотделно в срок от 10 до 18 септември. За да се включат в наддаването, желаещите трябва да преведат в същия срок и депозит за участие в размер на 20% от първоначално обявената тръжна цена. Самият търг ще се проведе на 20 септември в сградата на НАП в София.


Важно е да се знае, че за участие в търга се допускат само лица, които притежават актуални разрешения за извършване на някои от дейностите посочени в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.


Условията за провеждане на търга, списък на вещите, продажната им цена и размера на депозита могат да се видят на място в сградата на НАП София на ул. bdquo;Триадицаrdquo; №2, както и на интернет страницата на НАП ndash; www.nap.bg в рубриката bdquo;Продажбиrdquo;.


Над 4.5 кг. злато под формата на слитъци с различен грамаж, синджири, обици и пръстени продадоха наскоро инспекторите от столичната НАП. Повече от 246 000 лв. постъпиха в държавната хазна от продажбата на контрабандните изделия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във