Банкеръ Daily

Новини

НАП постави под 24-часов физически контрол три бензиностанции във Варна

Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите във Варна от днес е поставила под постоянен 24-часов физически контрол три бензиностанции в града. Това съобщиха от НАП. Основната цел на мониторинга е да се установят действителните обороти на обектите и правят ли се опити за манипулиране на изградената елекронна връзка с НАП.
Още, че през миналата седмица са проверени 22 бензиностанции в града. Проверяват и започналите продажба на течно гориво обекти, които бяха обявили
профилактика по време на масираните проверки в началото на месец януари.
По време на данъчния контрол инспекторите не са установили обекти без изградена дистанционна връзка с НАП, но са установили, че в две от бензиностанциите не се записват в касовата книга ежедневно показанията на броячите от колонките за гориво. По този начин собствениците на обектите нарушават отчетността на продаденото гориво.
В други три бензиностанции инспекторите са установили разминаване в маркираните суми на фискалните устройства и касовите наличности, като в касите са открити близо 300 лева укрит оборот. В четири от проверените обекти са открити нарушения на Кодекса за социално осигуряване - невнесени осигуровки. На всичките девет некоректни клиенти на НАП са съставени актове за административно нарушение.
От началото на годината териториалната дирекция е извършила повече от 230 проверки на бензиностанции, за да установи изпълнено ли е законовото изискване да свържат фискалните си устройства с приходната агенция. Само в първия ден на проверките в града бяха запечатани пет бензиностанции, които
не са спазили изискването, а в региона - общо 26.

Facebook logo
Бъдете с нас и във