Банкеръ Daily

Новини

НАМАЛЯВА КОРУПЦИЯТА ПО ГКПП-ТА НА БЪЛГАРИЯ

Анкетата, проведена в края на август т. г. сред холандски туристи, напускащи България през ГКПП – Калотина, показва, че страната ни е постигнала голям напредък в намаляването на корупцията както на граничните пунктове, така и по пътищата. Проучването е направено от Витоша Рисърч по поръчка на Кралския нидерландски автомобилен клуб (ANWB). Резултатите от него бяха коментирана на среща между директора на ГД „Гранична полиция” главен комисар Красимир Петров, представителя на ANWB Франс Кампхюс и председателя на Съюза на българските автомобилисти Георги Янакиев.
Повечето от анкетираните (представителна извадка от 500 души) изразяват мнение, че ситуацията в България значително се е подобрила в сравнение с предишните им посещения. Според 79,8% от запитаните туристи отношението на полицейските служители на ГКПП към водачите на автомобили е отбелязало значително подобрение. Част от анкетираните съобщават, че все още има случаи на корупция сред митнически служители и служители на Пътна полиция.
На срещата беше заявено, че борбата с тези прояви продължава активно в изпълнение на поетите ангажименти във връзка с присъединяването към Шенгенското пространство, което е един от най-важните приоритети на МВР през следващите няколко години.

Facebook logo
Бъдете с нас и във