Банкеръ Daily

Новини

НАКАЗАНИЯТА СРЕЩУ УБИЙЦИТЕ НА ЧОРАТА БИЛИ ПОЛИТИЧЕСКА ПРИСЪДА НА МАФИЯТА

Това е политическа присъда на организираната престъпност на България. Този процес започна с един незаконен акт – предварително вменяване на вина. Това заяви подсъдимият по делото Чората полицай Мирослав Писов пред БТВ. Той получи присъда от 18 години затвор. Политическата намеса е свързана и с това да наричаш полицаите убийци и МВР структурата – престъпна, смята още полицаят.
Операцията беше част от международни разработки за трафик и сексуална експлоатация на момичета и канали за наркотици. Ангел Димитров беше част от тези канали. Случилото се на 10 ноември 2005 г. беше част от операция Респект, която малко натегна и изпревари определени събития. Обстановката в страната беше достатъчно напрегната заради поръчковите убийства. Напрежението онзи месец беше много голямо, тъй като всеки ден се извършваха операции. Цялото задържане спрямо Ангел Димитров продължи около 4-5 минути. Беше по сигнал, че ще извършва търговия с наркотици, разказа Писов.
Колегите, с които отидохме на място, бяхме събрани в последния момент. Имаше информация, че лицето трябва да предостави наркотик на лице от Дупница. На втория ден беше проведена същата акция в Холандия, където бяха арестувани лица от Благоевград и бяха разбити съответните канали, обясни той.
Ние, българските полицаи, които сме участвали в тази операция, не сме убийци. Ние изпълнявахме служебния дълг, категоричен е подсъдимият. Групата ни беше сформирана в последния момент. Отидохме на адрес – на т.нар. две свидетелки. Видяхме колата на Димитров, вдигнахме стоп палка, той слезе и започна да бяга. Борбата стана заради съпротивата му да му сложим белезници. Затова се получи едни търкаляне по земята. Беше много тъмно. Дойде патрулка, полицията не знаеше. че се провежда операция и за да не стане нещо между колегите побързахме да ги спрем и да го отпратим. Не е вярно, че сме ги отпратили, за да прикрием следите си. (...) Нито един от полицаите не е извършвал побой над Ангел Димитров. И това е видно от експертизите. (...) Това, което аз съм чул, са непрекъснати обиди към полицията. Всеки колега знае, че при насилствено задържане, после военна полиция, ще се занимае с него, разказа Присов.
Аз нося цялата отговорност, каквото и да се случи. (...) Това, което чувствам, е, че съвестта ми е по-чиста от всякога, завърши разказа си осъденията на 18-години полицай

Facebook logo
Бъдете с нас и във