Банкеръ Daily

Новини

Найденов откри учебната година в Тракийския университет на латински

bdquo;За мен е изключителна чест, привилегия и сбъдната мечта да бъда тук днес с вас. В годините назад съм бил тук като възпитаник на университета и не съм вярвал, че днес ще бъда пред вас в качеството си на министърrdquo;. Това каза министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов по време на откриването на учебната година в Тракийския университет в гр. Стара Загора. Той пожела успех и ползотворна година на студентите и преподавателите. Радвам се, че има ръст на новоприетите студенти тази година, каза министърът. Той призова първокурсниците първо да научат химна на университета. За да покаже своите езикови умения, министърът поздрави бъдещите висшисти с куплет от химна на ВУЗ-а, изпълнен на латински.


Найденов преряза лентата на новопостроено общежитие, чиито капацитет е за 350 души.


През настоящата учебна година университетът е приел общо 1416 първокурсници (978 студенти редовно обучение и 438 студенти задочно обучение) в бакалаварски и магистърски специалности, сред които агрономство, зооинженерство, рибовъдство и аквакултури, екология и опазване на околната среда, аграрно инженерство, ветеринарна медицина и други. В Тракийския университет се обучават над 6500 студенти от България и света.


На официалната церемония днес присъстваха и кметът на Стара Загора Живко Тодоров, областният управител Недялко Недялков и зам.-министър на здравеопазването Десислава Димитрова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във