Банкеръ Daily

Новини

Найден Зеленогорски: Румен Петков да се откаже от имунитета си

Румен Петков да се откаже от имунитета си. За това призова зам.-председателят на СДС и кмет на Плевен Найден Зеленегорски по повод твърденията на червения депутат пред медиите, градоначалникът е замесен в престъпления.
Не съм се отказал от намерението си да потърся наказателна отговорност от горе посоченото лице, тъй като съм убеден, че всеки български гражданин, в това число и депутат, следва да отговаря за действията и постъпките си и не може да има чадър над никого, ако същия извършва престъпления. Тъй като към настоящия момент депутатът Румен Петков се ползва с имунитет и срещу него не може да бъде възбуждано наказателно преследване, освен за извършено престъпление от общ характер, предлагам на г-н Румен Петков - да депозира своето писмено съгласие пред председателя на 41-то Народно събрание, с което да даде разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу себе си, заяви Зеленогорски.
На свой ред аз незабавно ще потърся защита на правата си в съда по предвидения за това ред, като във входа на наказателното производство от частен характер срещу него, депутат Румен Петков ще има възможността да докаже верността на твърденията си срещу мен. В противен случай ще считам, че Румен Петков е клеветник, който се крие зад имунитета си и няма смелостта и достойнството да отговаря за думите и постъпките си, категоричен бе Зеленогорски.
От действията и думите на Румен Петков оставам с впечатлението, че той се чувства безсилен. Безсилен на политическия фронт да победи в Плевен. Независимо дали той ще е кандидат или който от БСП да е кандидат, те осъзнават, че ще загубят от изключително силния и достоен кандидат на СДС и на десницата Найден Зеленогорски. Това пък заяви лидерът на СДС Мартин Димитров.
Той е един от най-добрите кметове в България, а може и най-добрия. Те разбират, че ще загубят и търсят по служебен начин, с непочтени средства - служебна победа. Започна една некоректна, компроматна война срещу Найден Зеленогорски, която е на едно много ниско ниво. Обезпокоителното е, че Румен Петков си позволява да оказва натиск върху българската прокуратура, като им казва какво те трябва да направят. Нито един български политик не може да си позволява подобни действия срещу свои политически опоненти, каза още Димитров.
По-добре като не можеш да спечелиш едни избори или виждаш, че ги губиш - загуби ги с достойнство. Това е моята препоръка към Румен Петков, да се научи да губи с достойнство, а не да се излага по този начин и да се опитва с нечестни средства да търси служебна победа. Ние сме убедени, че в град Плевен ще постигнем победа на първи тур, отново ще подчертая, че за нас Найден Зеленогорски е най-добрия кмет в страната. Целта, която си поставя заедно с това е и постигане на мнозинство в местния общински съвет. Критичният въпрос е да бъде постигнато мнозинство, за да може десницата да управлява стабилно със своя кмет през следващия мандат, заяви още лидерът на СДС Мартин Димитров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във