Банкеръ Daily

Новини

Най-значимите ИТ проекти ще се състезават в конкурс

Най-значимите информационно-технологични (ИТ) проекти, реализирани в български компании, предприятия и ведомства, ще бъдат представени в конкурса ИТ-проект на годината, обяви управляващият директор на Бисер Боев. Инициативата се осъществява със съдействието на вестник Computerworld, който се издава от Ай Ди Джи България и Първа инвестиционна банка. В края на годината организаторите ще наградят най-добрия проект за 2004 г. с 1500 лева. Идеята на конкурса е по-скоро да популяризира опита в изграждането на информационни решения у нас, да предостави информация за ролята на технологиите в българските компании, предприятия и институции. Под проект се разбира не само внедрената вече информационна технология, но и резултатите от нейното приложение, обясниха организаторите. В надпреварата ще участват само реализирани вече проекти.
Основни критерии при оценяването ще бъдат броят на потребителите, използващи ИТ решението, ресурсна и финансова осигуреност, използваните нови технологии и постигнатите резултати спрямо инвестициите.
Всеки от проектите ще бъде публикуван на страниците на българското ИТ издание Computerworld. А оценяването им ще бъде предоставено на жури, в което участват представители на Агенцията за развитие на информационните и комуникационните технологии към транспортното министерство, на Координационния център по информационни, комуникационни и управленски технологии към Министерството на държавната администрация, на ИТ асоциациите, консултанти и експерти в областта.

Facebook logo
Бъдете с нас и във