Банкеръ Daily

Новини

Наградиха победителите в конкурса Зелена България през моите очи

Наградиха победителите в конкурса Зелена България през моите очи. Това стана по време на двудневния фестивал Узана Поляна Фест (16-17 юли) в местността Узана, над Габрово, известна като географския център на България.
Наградите са за победителите в конкурса за иновативни младежки идеи Зелена България през моите очи, който се проведе съвместно от Министерството на околната среда и водите и Програмата за малки проекти в България на Глобалния екологичен фонд, с финансовата подкрепа и на Община Габрово. Отличените най-добри проекти са девет - авторите им получават като награда три неповторими дни на палатков лагер Магията на Витата стена в село Здравковец (край Габрово), за поощрителни награди са излъчени други четири проекта, като всичките отличени в конкурса 13 идейни проекта ще бъдат публикувани на сайта на МОСВ.
Узана Поляна фест е инициатива на Глобалния екологичен фонд и неговата Програма за малки проекти в България, която е финансирала проекти за устойчиво развитие в страната ни за над 7 млн. щ. долара през последните пет години.

Facebook logo
Бъдете с нас и във