Банкеръ Daily

Новини

НАГРАДИХА НАШИЯ ЦЕНТЪР НА ПРОМИШЛЕНОСТТА В МОСКВА

Центърът на промишлеността на България в Москва получи Националната туристическа премия „Ю. Сенкевич” в номинацията „Най-добро представителство на национална туристическа администрация в Русия – 2008”, съобщиха от пресцентъра на Министерството на икономиката и енергетиката. Специалната статуетка и почетната грамота бяха връчени на Центъра на промишлеността на Република България по време на официалната церемония за награждаване на победителите в конкурса лично от ръководителя на Администрацията на Президента на Руската Федерация Сергей Наришкин.
Премията е учредена от Федералната агенция по туризъм на Русия през 2003 г. и се връчва ежегодно в навечерието на 27 септември – Световния ден на туризма, носи името на известния пътешественик и журналист Юрий Сенкевич. Премията “Ю. Сенкевич” е най-престижната и авторитетна награда в областта на туризма в Русия.
Лауреатите се избират от Журито на конкурса между три номинации, които се избрат и представят от Експертен съвет. В конкурса участват организации, представители на туристическия и хотелиерския бизнес от целия свят, образователни учреждения, подготвящи кадри за туристическата индустрия, културни институти, туристически организации, журналисти и средства за масова информация.
На церемонията по награждаването присъстваха представители на Правителството на Руската Федерация, на Държавната Дума, Федералното събрание на национални туристически офиси, ръководители на водещи туристически, инвестиционни и застрахователни компании.
Високата награда се присъжда за първи път на Българския център на промишлеността в Москва.

Facebook logo
Бъдете с нас и във