Банкеръ Daily

Новини

Наградата в конкурса за нова песен Срещу вятъра в Бургас спечели Пламен Сивов

В продължение на два дни (25 и 26 юли) Морската градина в Бургас бе огласяна от песните на 31 поети с китари, селектирани от повече от 40 кандидати от цялата страна, които взеха участие в първото издание на летните празници на изпятата поезия Солени ветрове .
Журито и публиката изслушаха 17 нови песни, участващи в конкурсната програма Срещу вятъра, а извън конкурса прозвучаха много от вече познатите и обикнати от любителите на бардовата музика песни. Голямата награда в конкурса за нова песен Срещу вятъра спечели Пламен Сивов от Сливен, а специалната награда на читалище Фар за защита на духовността получи Ивайло Диманов от София.
Награждаването продължи с атрактивните призове за най-предан фен Приятел, връчена на нотариус Иван Кожухаров от Бургас, награда за медийна подкрепа Прибой, присъдена на журналиста от бургаския вестник Компас Михаил Димитров.
Наградата за оригинално музикално решение Сол бе връчена на дуета Румен Спасов /Панагюрище/ - Даниела Пенева от Варна, а за най-завладяващ темперамент Гласът на тигъра отнесе Красимир Йорданов от Пловдив.
С отличие за непримиримост и вдъхновение Черният пясък си тръгна Бойко Георгиев от София, а на Иван Иванов - Шанса от Айтос бе връчен приза за хуманно отношение и толерантност Полъх.
Призът за добре разказана история Точка от безкрая получи Людмил Стоилов - Льоди от София, а Румен Николов пак от София стана носител на наградата за особен поглед.
На раздяла организатори и участници си обещаха следващото лято Солени ветрове отново да ги съберат в Бургас, а секретарят на читалище Фар Донка Брусева поднесе новината, че песните, представени в първото издание ще бъдат събрани в алманах.

Facebook logo
Бъдете с нас и във