Банкеръ Daily

Новини

Награда за най-старото българско читалище в Свищов за 155-годишния юбилей от основаването му


Министърът на културата Вежди Рашидов награждава най-старото българско читалище с най-високото отличие на Министерството на културата Златен век, съобщиха от пресцентъра на министерството. Отличието ще бъде връчено от заместник-министъра на културата Митко Тодоров на 24 февруари (четвъртък) от 18 ч. на празничния концерт в град Свищов по повод 155-годишния юбилей от основаването на читалище – Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856.
Заместник-министър Митко Тодоров ще приветства гостите на концерта с поздравителен адрес от името на министъра на културата Вежди Рашидов и ще награди от негово име читалището с плакет, грамота и най-високото отличие на Министерството на културата – Златен век, за изключителен принос към съхраняването и популяризирането на българската култура. Заместник-министър Митко Тодоров ще връчи и дарение от името на министъра на културата - нови книги (научно-популярна, художествена и справочна литература), които ще послужат за попълване на библиотечния фонд на читалището.
В празничния концерт, който ще се състои в салона на читалището, ще участват състави от учебни заведения в Свищов. Първото българско читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856” е учредено в Свищов на 30 януари 1856 година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във