Банкеръ Daily

Новини

Надежда Нейнски напуска СДС

Евродепутатът Надежда Нейнски напуска СДС. Това съобщава лично тя в отворено писмо до лидера на Съюза на демократичните сили Емил Кабаиванов, разпространено до медиите.


bdquo;Днешното решение на Националния съвет беше тест за това кой в какво вярва в СДС. Оказа се, че вярваме в различни неща. През последните седмици и месеци чух всякакви нападки по мой адрес. Не счетох за нужно да им отговарям. Но се случи нещо, което ме убеди, че вие сте стигнали твърде далеч, че сте преминали всякакви граници, че нямате път назад. Чух ехото на ГЕРБ, че управлението на ОДС (1997 ndash; 2001) е най-големият провал на българския преход. Тук вече не мога да замълча. Защото мълчанието е съучастие в лъжата и подмянатаrdquo;, Това посочва Нейнски в писмото.


bdquo;Тук идва важният въпрос: къде по времето на прехода бяха лидерите на ГЕРБ? Ще Ви подскажа отговора, г-н Кабаиванов- те бяха от другата страна на барикадата. Днес Вие искате да влезете във властта. Все Ви е едно как. Готови сте да платите всяка ценаrdquo;, пише още бившият лидер на СДС Надежда Нейнски.


bdquo;Не аз напускам СДС. С днешното решение СДС ме напусна. Приемете, г-н Председател, това писмо като заявление за прекратяване на членството ми в СДС. Аз оставам евродепутат на Синята коалицияrdquo;, посочва още Нейнски в писмотото си.

Facebook logo
Бъдете с нас и във