Банкеръ Daily

Новини

Над 8 000 посещения за месец в туристическия сайт на Министерството на икономиката

Над 8 000 посещения са регистрирани от 4 януари до 4 февруари на новия сайт за туристически събития на Министерство на икономиката www.potarsi.bulgariatravel.org. Това отчетоха пред журналисти експерти от ведомството на Трайчо Трайков и фирмите изпълнителки по проекта „Комуникационна кампания за насърчаване на вътрешния туризъм в България.
В момента електронната страницат съдържа информация за около 300 туристически обекта и прояви. Тя се обновява непрекъснато, а до края на седмицата в нея ще бъдат добавени още 100 нови събития. „Надяваме се, че чрез активното участие на гражданите и общините новият събитиен календар ще се превърне в основен източник на информация за всеки български турист - коментира зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов. - Сайтът насочва към интересни събития в страната, а списъкът с 50-те малко познати туристически обекта ще насочва към интересни места за нови маршрути. Така вярваме, че ще привлечем интереса на българите към почивка и туризъм вътре в страната», допълни Маринов. Досега 31 общини са отговорили на искането да предоставят информация за културни прояви на тяхна територия.
Събитийният сайт е основната част от комуникационната кампания, провеждана под мотото Потърси България. Една от инициативите й е съставянето на списък с 50 малко познати туристически обекта в България. Идеята е той да бъде изготвян всяка година по инициатива на МИЕТ. Така ще бъде стимулиран интересът към обекти и атракции в отдалечени или малко посещавани райони на страната.
Всеки гражданин може да изпрати своите предложения за непопулярни, но интересни обекти на имейл адрес: [email protected] или [email protected] до 15 април. Комисия от представители на министерството, експерти в областта на туризма и журналисти ще съставят списъка за 2011 година. Той ще бъде представен в края на май. Информация и снимки за минали или предстоящи събития могат да отправят всички граждани, организации и институции на електронен адрес: [email protected]

Facebook logo
Бъдете с нас и във