Банкеръ Daily

Новини

НАД 700 ДЕЛА Е ГЛЕДАЛ ОКРЪЖНИЯТ СЪД В ГАБРОВО ЗА ПОЛУГОДИЕТО

През първите шест месеца на 2008 г. в Окръжния съд в Габрово са постъпили за разглеждане 568 дела. Отчитайки останалите от предишен период, общият брой на делата за разглеждане през първото полугодие е 752, сочат данните за дейността на Окръжен съд- Габрово за периода от януари до юни- 2008 година.В края на шестмесечието са приключили 545 дела. Проведените съдебни заседания през първото полугодие са 650.
Новопостъпилите наказателни дела от общ характер са 15. Общо са разгледани 16 дела, свършени са 9 дела. Най-голям е броят на разглежданите дела за общоопасни престъпления. В това число - 6 за причинен смърт по непредпазливост при пътнотранспортни произшествия и 2 дела за придобиване, държане и разпространяване на наркотични вещества.
През периода са разглеждани още дела за изнудване, блудство, прокарване в обръщение на неистински паричен знак и за “Престъпления против републиката” - за опетняване на националния флаг. През първите шест месеца на 2008 г. в Габровски окръжен съд са образувани и две дела за престъпления против данъчната и осигурителната система. Общият брой на осъдените лица през периода е 12.

На 7 от тях е наложено наказание до 3 години лишаване от свобода, в това число - 3 условни присъди. Един е осъден на лишаване от свобода до 10 години. На две от осъдените лица са наложени глоби, един подсъдим е осъден на пробация и един на обществено порицание.

Facebook logo
Бъдете с нас и във