Банкеръ Daily

Новини

НАД 60 ИЗЛОЖИТЕЛИ В СЕЛКОСТОПАНСКОТО ИЗЛОЖЕНИЕ ЗАРАГРО

Кметът на Стара Загора проф. Светлин Танчев откри международно селскостопанско изложение „ЗарАгро шоу”, което ще продължи до 16 май и е разположено на площ от 12 000 кв. метра. Общината Загора и Тракийския университет са партньори на форума. На „ЗарАгро” 60 изложители ще покажат най-новото в аграрната сфера – селскостопански машини и оборудване, торове, препарати, оранжерии, напоителни системи и актуалните технологии в областите растениевъдство, животновъдство, пчеларство, цветарство, агроекология и други.
На откриването присъстваха Старозагорският Митрополит Галактион, кметът на Община Стара Загора проф. Светлин Танчев, ректорът на Тракийския университет проф. Иван Станков, зам.-ректорът по учебна дейност проф. Кина Сивкова, деканът на Аграрния факултет проф. Радослав Славов, Радослав Христов, председател на Управителния съвет на Национална Асоциация на зърнопроизводителите и Мая Филева, регионален ръководител на Държавен фонд „Земеделие”.
В своето приветствие към организатори, изложители и гости проф. Танчев каза, че идеята за такова изложение не е нова и за града е чест да приветства с добре дошли водещите световни лидери в производството на селскостопанска техника, които ще представят най-новите високотехнологични земеделски машини и модерни технологии. Стара Загора е един от основните центрове на селското стопанство в България. Тук са разположени най-много фирми от сектора и се надявам изложението да стане традиционно, каза още кметът.
След официалното откриване той посети всички изложители и се запозна с предлагания от тях асортимент. От своя страна фирмите благодариха за гостоприемството и също си пожелаха дългогодишно сътрудничество.

Facebook logo
Бъдете с нас и във