Банкеръ Daily

Новини

Над 45 килограма хероин откри полицията, укрити в автобус

Над 45 килограма хероин, укрити в туристически автобус, са иззети при специализирана операция тази нощ. Трима мъже са задържани, един от тях е организаторът на канала
Автобусът влязъл снощи на българска територия през ГКПП-Капитан Андреево. Той бил селектиран по метода на анализ на риска и при проверката му митническите служители открили голямо количество наркотик. Маршрутът му тръгвал от Истанбул и преминавал транзит през България за Западна Европа. В операцията се включили служители на ГДБОП, Агенция “Митници”, областните дирекции в Пловдив, Хасково и София. След като било установено наличието на наркотика, автобусът бил оставен да продължи пътя си и проследен до Пловдив. Там антимафиотите задържали двама мъже, които очаквали пратката. В хода на продължаващите действия по пресичането на наркоканала, по-късно в София е задържан и организаторът му.
Количеството на иззетия наркотик е над 45 килограма. Направеният наркополеви тест дал реакция за хероин. Предстоят експертизи. Дрогата била укрита в три пътнически сака и опакована в 90 пакета, посипани с червен пипер. Стойността й по цени за нуждите на съдопроизводството е около 6 милиона лева.
Задържаните в Пловдив са Ц.И. на 32 г. и Б.И. на 53 г., а 42.-годишният П.Ц. е заловен в София.
Реализацията е осъществена под наблюдението на прокуратурата. По случая е образувано досъдебно производство в Окръжна прокуратура – Хасково.
По подобен начин (след проследяване на пратката) беше осъществена успешна операция за неутрализиране на престъпна група за трафик на наркотици по т.нар. ”балкански път на хероина” на 18 юни тази година. Тогава акцията започна със задържането на ГКПП Капитан Андреево на лек автомобил с българска регистрация. При извършената щателна проверка митническите служители са открили над 35 килограма високачествен хероин, укрит в тайници в праговете на колата.
Под ръководството на Окръжна прокуратура - Хасково, служители от секторите БОП при областните дирекции в Хасково и Пловдив и от отдел “Наркотици” на ГДБОП поставят под наблюдение лицата, организатори на незаконния трафик на наркотиците. В резултат на координираните действия на служителите на МВР, около 23 часа на автомагистрала “Тракия” в момент на предаване на хероина са задържани двама български граждани Ф.К. и Г.К.

Facebook logo
Бъдете с нас и във