Банкеръ Daily

Новини

Над 45 000 души са загинали в Сирия

Общо 45 048 са убити от началото на конфликта в Сирия през март 2011 г. до този момент, като само през миналата седмица са загинали 1000 души. Това съобщи ръководителят на сирийската организация за мониторинг на човешките права Рами Абдел Рахман, цитиран от световните агенции. Той уточни, че цивилните жертви са 31 544, 11 217 са военните, а 1 511 са загиналите дезертьори. Други 776 души все още не са идентифицирани.


bdquo;Според нас реалният брой на жертвите е много по-висок и може би е около 100 хиляди души. Страхуваме се, че хиляди души са били убити в затворите. Трудно е да се пресметнат загиналите, тъй като армията и бунтовниците прикриват реалните щетиrdquo;, заяви още Рахман.


В същото време командващият военната полиция на Сирия генерал Абдел Азиз Шалал заяви във видеообръщение, че преминава на страната на бунтовниците. Той поясни, че е взел това решение, тъй като сирийската армия вместо да защитава цивилните, ги избива и поради този причина той се преминава на страната на bdquo;народната революцияrdquo;.

Facebook logo
Бъдете с нас и във