Банкеръ Daily

Новини

Над 350 социални работници са обучени по проект на АСП за повишаване на капацитета

Над 350 социални работници са обучени по туининг проект „Повишаване на капацитета на Агенцията за социално подпомагане чрез обучение на експерти, работещи в сферата на закрила на детето и експерти от инспектората на агенцията”. Това заяви министърът на труда Тотю Младенов днес на заключителната конференция „За позитивно бъдеще”. Тя се състоя в резиденцията на посланика на Великобритания.
По туининг проекта са обучени инспектори и социални работници от АСП за предоставяните социални услуги, подкрепата на децата в риск и техните семейства, деинституционализацията и др.
Министерството на труда се ангажира с концепцията за кариерно развитие и подкрепа на социалните работници, допълни министър Младенов като подчерта, че те трябва да вършат съвестно работата си, за да бъдат оценени от обществото. В изказването си той обърна внимание на инвестициите в изграждането и укрепването на системата за закрила на детето на равнището на международните стандарти.
В конференцията участваха посланикът на Великобритания у нас Стийв Уилиамс, ръководителят на проекта от страна на Великобритания Шон Холънд и постоянният секретар в Министерството на здравеопазването и социалните грижи на Северна Ирландия Андрю Маккормик.

Facebook logo
Бъдете с нас и във