Банкеръ Daily

Новини

Над 2 км. бракониерски мрежи са конфискувани и съставени 38 акта при проверки на водоеми през почивните дни

През почивните дни инспектори от Агенцията по рибарство и аквакултури в страната са осъществили проверки по язовири, в търговската мрежа и пътни артерии за нерегламентирана продажба и превоз на незаконно уловена риба. Проверките са били съвместно със служители от полицейски управления в страната.
В района на Камен бряг са извадени около 700 метра мрежи, а от Дуранкулашкото езеро над 300 метра. На езеро “Вая”, край Бургас са съставени 2 акта за осъществяване на риболов по време на забрана. На канала Поморие също са съставени 2 акта за нерегламентиран улов на риба и е конфискуван един винтер за улов на скариди.
При съвместна проверка със служители на РПУ Дряново в Габровска област са задържани 2 лица превозващи нерегламентирано над 60 кг. толстолоб. От автомобила им, инспекторите на Агенцията по рибарство и аквакултури са конфискували 8 мрежи с обща дължина 650 метра и 1 гумена лодка. На шофьора е съставен акт. Иззетата риба е дарена на Дома за юноши в Габрово.
На язовир “Жребчево”, инспектори от Сливен са иззели 3 мрежи с обща дължина 240 метра на неизвестни нарушители. Уловената над 30 кг. риба (сребриста каракуда, платика и морунаш) е върната във водите на язовира. За конфискуваните мрежи са съставени констативни протоколи.
Над 200 метра бракониерски мрежи от язовир “Ивайловград” и река Харманли са извадили инспектори от Хасково по време на проверки през празничните дни.
Инспектори на Агенцията по рибарство и аквакултури в Пловдив съвместно със служители на полицията са осъществили проверки по пътищата за превоз на незаконно уловена риба и населени места за нерегламентирана продажба. Реализирани са проверки и в търговската мрежа в Пловдивски регион. Сериозни нарушения не са констатирани.
8 акта за любителски риболов са съставили от Агенцията по рибарство и аквакултури в Ловеч при проверки на язовир “Сопот”.
Инспектори от Велико Търново са направили проверки на реките “Янтра”, “Росица” и “Негованка”. Съставени са 7 акта – 3 за извършване на любителски риболов без билети и 4 акта за осъществяване на риболов по време на забраната. Конфискувани са и 4 риболовни уреда.
Във Видин на река Дунав, инспектори също са съставили 2 акта за любителски риболов.
В района на Кюстендил са конфискувани над 10 кепове (риболовни уреди). Инспекторите от Кюстендил са съставили и 2 акта – за любителски риболов и за риболов по време на забраната. По време на размножителния период на рибата, инспектори от Кюстендил и служители на местното РПУ дават редовни дежурства на старата помпена станция на Напоителни системи, намираща се на 11 км. от Кюстендил, тъй като там в момента се размножава черна мряна, която не може да премине към реката и става обект на много бракониери.
Инспектори от Разград са осъществили проверка на язовир “Бели Лом” и вътрешни водоеми край Разград и Исперих. До момента те са съставили 14 акта за извършване на риболов по време на забрана.

Facebook logo
Бъдете с нас и във