Банкеръ Daily

Новини

Над 140 участника представиха автентичен фолклор на първото издание на От песен в песен

Повече от 30 награди бяха връчени на първото издание на фолклорния конкурс От песен в песен, който се е провел във Видин, съобщиха от пресцентъра на общината. Всички участници (над 140 души) са били разделени в пет възрастови групи и са се представили в две категории: индивидуални изпълнители и певчески групи. Участниците - от Видин, Монтана, Кула и Бойница, са се изявили в жанровете автентичен и обработен песенен фолклор.
Най-високият приз – Специалната награда на кмета на община Видин, е получил камерен състав към вокална формация Турлашки напеви – ГПЧЕ П.Богдан от Монтана, с ръководител Цветан Цветанов. Плакети и дипломи са връчени на първите три места, грамоти – на всички участници.
Отличие е получила и най-оригиналната носия, а избран от журито изпълнител или състав ще направи професионален запис в Радио Видин. Конкурсът завърши с гала концерт на отличените участници.
Целта на фолклорния конкурс От песен в песен е да съхрани и популяризира певческото изкуство на Северозападна България, да се приобщят повече млади хора към фолклора. Организатори са Община Видин, Читалище Цвят и СОУ Св.Св. Кирил и Методий.

Facebook logo
Бъдете с нас и във