Банкеръ Daily

Новини

НАД 1000 СА ОБАЖДАНИЯТА НА ГОРЕЩИЯ ТЕЛЕФОН ЗА ЗЛОУПОТРЕБИ С ЕВРОПАРИ

Над 1000 са обажданията на телефон 0 800 1 39 99, на който гражданите могат да подават сигнали, жалби или въпроси, свързани с процеса на усвояване на средствата от предприсъединителните и оперативните програми на Европейския съюз - съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.
От лесничейството в Карлово бяха сред първите, които се обърнаха за съдействие на телефон 0 800 1 39 99, който започна работа на 23 юни т.г. Там вече имат необходимата информация как да използват европейските средства за създаването на разсадници. Българка, която живее в Съединените щати, също беше информирана за начините за набиране на кадри за работа по европейските програми в държавната администрация.
Всеки гражданин, оставил координати за обратна връзка – име, адрес или e-mail - ще получи отговор в срок до един месец от обаждането.
На записаните на „горещия телефон” над 200 оплаквания за забавени плащания от Държавен Фонд „Земеделие” и сигналите за липсата на яснота относно програмите на Министерството на труда и социалната политика за личен асистент, вече се правят проверки от ресорните държавни институции и скоро се очакват и техните отговори.

Facebook logo
Бъдете с нас и във