Банкеръ Daily

Новини

Националната агенция за приходите модернизира компютърната си система

Националната агенция за приходите чрез открита процедура по Закона за обществените поръчки набира оферти за доставка на оборудване и системи за информационния център на НАП и изграждане на Център при бедствия и аварии по две самостоятелно обособени позиции.
По първата ще се закупят два броя сървъри за база данни, работещи под операционна система AIX – инсталация, интеграция и пускане в експлоатация, трансфер на знания към служителите на НАП за работа с техниката, както и демонтиране от информационния център на НАП на два броя IBM p750 сървъри, един дисков масив DS 4500 и мрежово оборудване към тях и монтирането им в определен от НАП Център при бедствия и аварии.
При втората позиция се изисква доставка на десет броя сървъри за приложения, базирани на блейд технология с едно шаси, дисков масив с 50 ТВ дисково пространство и два броя SAN комутатор, монтирани в комуникационни шкафове. Инсталация, интеграция, пускане в експлоатация и трансфер на знания към служителите на НАП за работа с техниката.
Документация за участие може да се получи до 1 октомври.

Facebook logo
Бъдете с нас и във