Банкеръ Daily

Новини

Национална кампания „Топъл обяд в училище за нуждаещи се български деца” започва от днес БЧК

nbsp;Със света литургия за здравето на българските деца в Деня на християнското семейство днес от 10 часа в православния храм bdquo;Света Неделяrdquo; ще започне националната кампания на БЧК bdquo;Топъл обяд в училище за нуждаещи се български децаrdquo;.


В още седем столични храма - bdquo;Св. Александър Невскиrdquo;, bdquo;Св. Софияrdquo;, bdquo;Св. Параскеваrdquo;, bdquo;Св. Петкаrdquo;, bdquo;Св. Георгиrdquo;, bdquo;Свети Седмочисленициrdquo;, bdquo;Св. Троицаrdquo; , както и в църквите в страната доброволците на БЧК ще набират средства за програмата bdquo;Топъл обядrdquo; в помощ на деца в неравностойно положение.


Кампанията ще продължи до 25 декември. Основната цел е да се подпомогне физическото развитие на сираци, безпризорни, деца на самотни родители, да се намали заболеваемостта им и чрез топлия обяд да се върнат тези деца в училище.


Благородната инициатива на БЧК е подкрепена от Българската православна църква, лично от патриарх Максим, от световно известната актриса и певица от български произход Силви Вартан и Партньорската мрежа за благотворителност на БЧК.


Всеки може да подкрепи хуманното дело чрез SMS на номер 1255, онлайн дарение на интернет страницата на БЧК, в мобилните касички на организацията и по банков път (банковата сметка е на сайта на БЧК ndash; www.redcross.bg ).

Facebook logo
Бъдете с нас и във