Банкеръ Daily

Новини

Началото на Европейската година на доброволчеството за България ще бъде обявено в Министерство на културата

Началото на Европейската година на доброволчеството за България ще бъде обявено официално в 11 часа в Министерство на културата . Ще бъдат представени и Националният план за работа през годината, основните цели и приоритети, както и предвидените дейности. Ще бъде съобщен резултатът от конкурса за българско лого на Годината на доброволчеството и официално ще стартира уебсайтът на българския проект.
2011 година е обявена от Европейската комисия за Европейска година на доброволческите дейности за насърчаване на активна гражданска позиция, а национален координатор за България е Министерство на културата в сътрудничество с Министерство на образованието, младежта и науката.
Партньори в националния проект са още: Министерство на физическото възпитание и спорта, Министерство на труда и социалната политика, Министерство на вътрешните работи, Министерство на външните работи, Представителството на Европейската Комисия в България, Столична община, Българският червен кръст, неправителствени организации, работещи за доброволческата кауза в България.

Facebook logo
Бъдете с нас и във