Банкеръ Daily

Новини

Набират на проектни предложения за технологична модернизация в малки и средни предприятия по ОП Конкурентоспособност

Министерството на икономиката и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия обявяват открита процедура за набиране на проектни предложения за технологична модернизация на малки и средни
предприятия по оперативната програма Конкурентоспособност. Това съобщиха от министерството.
Фирмите могат да разчитат на безвъзмездно финансиране в размер на 50 млн. евро (97 791 500 лв.). Проекти ще се набират до 16.00 ч. на 10 август.
Това е втората за тази година процедура за финансиране на проекти на бизнеса по програмата, след като в края на март бе обявено набирането на проектни предложения за стартиращи иновативни предприятия с бюджет от 10 млн. евро, пише в съобщението.
Пълният пакет документи за кандидатстване е публикуван на интернет страницата на управляващия орган на Оперативната програма www.opcompetitiveness.bg, на интернет страницата на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия www.ibsme.org, както и на Единния информационен портал за обща и специализирана информация за управление на Структурните и Кохезионния фондове на ЕС www.eufunds.bg.
Проектните предложения могат да се подават в териториалните звена на агенцията в Благоевград, Бургас, Варна, Враца, Плевен, Пловдив, Русе, София, Стара Загора и Велико Търново.
Индикативната програма за 2010 г. предвижда обявяването на 15 нови процедури за предоставяне на безвъзмездна помощ по ОП Конкурентоспособност на обща стойност 465 млн. евро, посочват още от министерството.

Facebook logo
Бъдете с нас и във