Банкеръ Daily

Новини

На Световния ден за мобилната търговия 15 юни БТПП и GS1-България организират Ден на отворените врати

15 юни бе обявен за Световен ден на мобилната търговия по време на продължаващото Общо събрание на Международната асоциация GS1, което се провежда в Куала Лумпур. На този ден Българската търговско промишлена палата (БТПП) и GS1-България ще се включат с инициатива като организират Ден на отворените врати на GS1 България за възможностите на мобилната търговия с повече презентации и безплатни консултации.
В рамките на форама в Малайзия в сектора Здравеопазване презентации направиха Мария Палазоло от GS1 Австралия, Гари Линч, Великобритания и Бернардо Алба от Колумбия. Според доклада на Гари Линч изследванията в този сектор показват, че 10 000 пациенти в Обединеното Кралство са били под заплаха да понесат увреждания поради медицински грешки. Средно в болниците в Англия са констатирани 10% грешки. Същевременно в страната всяка година се изразходват над 850 000 лири за безопасност на пациентите, за да се гарантират 5 –те правила при медицинското обслужване, а именно: на точният пациент, точното лечение, в точната доза, доставена по точния начин, в точното време.
Широко приложение стандартите GS1 намират при идентификация на пациентите, лекарствата и медицинските изделия. Благодарение на внедряването на тези стандарти само от избягване на ненужен допълнителен престой в болниците се икономисват около 2 млрд. лири годишно.
В областта на логистиката представяне направи Бо Раатама от GS1 Швеция. Той акцентира на възможностите за приложение на логистичните етикети за идентификация на товари и RFID за идентификация на вагони.
По инициативите в основните сектори бяха представени още :
По отношение на безопасността на храните, бяха коментирани GS1-стандартите за проследяване с презентация от Дайян Тайлард от GS1 Глобал офис и системата за изтегляне на стоки от пазара в Канада, коментирана от John Keogh. Особен интерес предизвикаха решението с приложение на RFID (радиочестотна идентификация) за борба с фалшификатите в Китай, както и автоматичната система за проследяване на влакови композиции и вагони. Стана ясно, че в Wuliangye, която е една от 4-те най-големи фирми в производството на напитки използват над 5 млн. RFID етикети годишно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във