Банкеръ Daily

Новини

На предварителния приемен изпит по география на България в УНСС се явиха 1486 кандидат-студенти

В Университета за национално и световно стопанство (УНСС) днес се проведе последният предварителен единен приемен изпит - по география на България, на който се явиха 1486 кандидат-студенти, съобщиха от университета. Оценките ще бъдат обявени утре в сайта на УНСС, на листинги, разлепени в сградата на университета, или чрез SMS до кандидат-студентите, пожелали това.
До 1 юни ще се приемат документи за електронния единен приемен изпит, който ще се проведе за първи път.
От 21 юни до 7 юли ще се приемат документи за класиране и за явяване на изпитите от редовната кандидатстудентска кампания.
Изпитите ще бъдат: на 10 юли (събота) – по математика, на 11 юли (неделя) – по чужди езици (английски, немски, френски, испански и руски език), на 13 юли (вторник) – по български език и литература, на 15 юли (четвъртък) – по география на България, на 17 юли (събота) – по история на България, на 18 юли (неделя) – по икономика, на 20 юли (вторник) – по журналистика (писмен) и на 25 юли (неделя) – по журналистика (устен).
И през тази година в УНСС могат да кандидатстват само кандидат-студенти, които отговарят на условието да имат минимален бал от 8 (осем) единици, образуван като сума от оценките им от матурите: по български език и литература и по математика или по български език и литература и по история.
Приемът в УНСС е по професионални направления. След втората учебна година студентите се класират по успех в желаната от тях специалност.
През учебната 2010/2011 година ще бъдат приети 3565 студенти, 150 от които с дистанционна форма на обучение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във