Банкеръ Daily

Новини

На официално посещение у нас пристига италианският му колега Силвио Берлускони

На 15 октомври, четвъртък, по покана на премиера Бойко Борисов на официално посещение у нас ще е италианският му колега Силвио Берлускони. Това е първата визита на европейски лидер в София от поемането на управлението на страната от правителството на ГЕРБ. Двамата министър-председатели договориха предстоящата си среща в София в началото на септември на международен форум в Гданск.
Официалното посрещане на италианския премиер ще бъде на пл. „Св. Александър Невски”. Министър-председателите Борисов и Берлускони ще приемат почетния караул и ще положат венец пред паметника на Незнайния воин. Веднага след приключването на церемонията е срещата им на четири очи в кабинета на премиера Борисов. Разговорите им ще продължат и на пленарното заседание, в което ще участват членовете на официалните делегации.
На церемония в италианското посолство министър-председателят Бойко Борисов ще бъде награден с Орден за заслуги на Италианската република. Двамата премиери ще валидират и пощенска марка по повод 130 г. от установяване на дипломатическите отношения между България и Италия.
Премиерът Силвио Берлускони ще има среща с президента Георги Първанов. Италианският правителствен ръководител ще бъде удостоен с орден „Стара планина” с лента. Програмата му включва и среща с представители на Асоциацията на италианските бизнесмени. От българска страна на нея ще присъства министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.
По-късно министър-председателят Бойко Борисов ще даде официална вечеря в чест на италианския си гост и неговия екип.
В ръководената от премиера Бойко Борисов делегация са вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, министрите на външните работи Румяна Желева, на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, на културата Вежди Рашидов, на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков, посланикът ни в Италия Атанас Младенов, началникът на кабинета на министър-председателя Румяна Бъчварова и др.

Facebook logo
Бъдете с нас и във