Банкеръ Daily

Новини

На официална церемония утре ще обявят носителя на националния приз Агробизнесмен на България за 2010 година

На 4 ноември (четвъртък) Българската асоциация на фермерите и вестник Български фермер ще обявят носителя на националния приз Агробизнесмен на България за 2010 година. Ще се отбележи и 20-годишнината от създаването на вестник Български фермер. Предвидена е и дискусия на тема: Ще имат ли фермерите модерна техника в условията на икономическа криза? Стара или нова техника - какъв е изборът, каква е алтернативата пред българския фермер?
Според бизнеса средствата за техника по различни европрограми вече са се изчерпили. Кога и как да се купува техника, така че цените да са по-изгодни за потребителите? Къде да се търси отговорът на тези съдбоносни за нашето земеделие въпроси? Помощ от държавата? Субсидии от Европейския съюз? Може ли да се разчита на тях и доколко? това са част от въпросите, на които ще се търси отговор от участниците в дискусията.
Участие в събитието ще вземат: Мирослав Найденов - министър на земеделието и храните, експерти от страната и чужбина и някои от най-големите агробизнесмени и фермери в България.

Facebook logo
Бъдете с нас и във