Банкеръ Daily

Новини

На днешния ден е роден Брус Дикинсън (Iron Maiden)

На 7 август през 1958 г. в Уърксъп (Англия) е роден Пол Брус Дикинсън (на английски Paul Bruce Dickinson), британски рок певец, авио-пилот, радио водещ, DJ, историк, телевизионен водещ, фехтовач, продуцент, писател, композитор и текстописец. Известен е най-вече като вокалист на хеви метъл иконите Iron Maiden. Според All Music Guide Дикинсън е най-акламираният и най-запомнящият се вокалист, роден от Новата вълна в британския хеви метъл.


Първоначално участва в група наречена Styx (1976 г., нищо общо с американската група със същото име), а след това се присъединява към Speed (1977-1978 г.). Когато групата се разпада Дикинсън се присъединява към Shots и остава с тях до лятото на 1979 година. Тогава се присъединява към Samson и от 1979 до 1981-а работи с тях. Както и в Samson така и в другите групи, в които е взимал участие, Брус се е водил под псевдонима Bruce Bruce.


През 1982 г. записва заедно с Iron Maiden емблематичния The Number of the Beast. С този албум се раждат и легендарните, както за Мейдън, така и за метъла песни ndash; Run to the Hills, The Number of the Beast и класиката Hallowed Be Thy Name.


Дикинсън напуска Maiden през 1993 г. и започва соло кариера. Сега вече може да записва музика по-различна от прогресив звученето на Maiden. През 1999-а отново се завръща в Maiden и още е с групата. Независимо от тях обаче издава и самостоятелни албуми.

Facebook logo
Бъдете с нас и във